Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră pentru Studenți

 

ChamberUp!

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL MUZICII DE CAMERĂ

ediția a VI a - BRAȘOV, 11-14 iulie 2024

PROGRAM DE SALĂ

Stimați invitați,

Este deja o tradiție ca Facultatea de Muzică a Universității Transilvania din Brașov să găzduiască anual Festivalul Muzicii de Cameră pentru studenți, într-un oraș în care  evenimentele culturale bucură atât oamenii locului cât și turiștii care îl vizitează.

Iată-ne în fața celei de a VI a ediții, o ediție specială, care reunește studenți ai instituțiilor de învățământ superior muzical din țară, dar și din afara granițelor. Ne vom putea bucura de participarea studenților ce reprezintă Escola Superior de Música e Artes do Espectáculo Porto, King’s College Londra, Academia Națională de Muzică G. Dima din Cluj-Napoca, Hochschule für Musik und Tanz Aachen- Köln, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice Chișinău, Robert Schumann Hochschule Junior Düsseldorf și, bineînțeles Universitatea Transilvania din Brașov. De asemenea, vom avea parte de muzicieni renumiți care vor susține sesiuni de masterclass în fiecare zi de festival. Valentin Șerban, brașoveanul câștigător al ediției 2020-2021 al Concursului Internațional George Enescu, alături de Virginia Tutila, Iuliana Münch și André Parfenov din Germania le vor împărtăși tinerilor muzicieni din experiența lor concertistică sau de promovare a carierei muzicale.

Ediția acestui an împlinește dezideratul pe care ni l-am propus la început de drum, și anume, să creștem de la nivel național la unul internațional, să oferim tinerilor posibilitatea de a se cunoaște, de a împărtăși idei și experiențe profesionale proprii, dar și cadrul pentru îmbogățirea practicii concertistice, atât de necesară formării lor ca viitori profesioniști.

Vă invităm, așadar, să călătoriți alături de noi de la Baroc la Contemporan,  oferindu-vă o paletă largă de genuri și stiluri muzicale și o diversitate de ansambluri camerale, de la cele consacrate la cele mai inedite.

Vă dorim audiție plăcută!

Prof. dr. Mădălina Rucsanda      Conf. Dr. Anca Preda           Lect. Dr.Leona Varvarichi

Decan Facultatea de Muzică        Coordonator proiect           Coordonator artistic festival