De ce studiezi la noi

Ești pasionat de muzică. Lucrezi din greu și iubești performanța. Poate știi deja ce vrei să faci când vei absolvi sau poate că nu știi.
Oricare ar fi speranțele și ambițiile dumneavoastră, Facultatea de Muzică din Brașov vă oferă șansa de a vă perfecționa în domeniul muzical și a vă forma atât o viziune cât și abilitățile practice pentru a reuși în lumea muzicii de astăzi.
Singurul mod de a-ți pregăti cariera de interpret se realizează prin concerte sau recitaluri. Acestea se pot susține în numeroasele săli de concerte: Sala de concerte Memorandului, Sala Patria a Filarmonicii Brașov, Sala Centrului Multicultural Rectorat, Muzeul ”Casa Mureșenilor”, Brașov, Centrul de cultură ”Arcuș”, Sf Gheorghe etc.
Niciodată nu ești pe cont propriu! Noi oferim sprijin în vederea pregătirii pentru o carieră ca interpret, profesor, dirijor etc.
Poți activa în cadrul formațiilor din Facultate: Orchestra simfonică, Formațiile de muzică de cameră, Ansamblul de chitare, Formația de muzică veche Codex, Corul Gheorghe Dima, Formația de muzică tradițională, Formația de muzică-ușoară-jazz etc unde beneficiezi de îndrumare de specialitate.

La Facultatea de Muzică se organizează singurul program de masterat de meloterapie din țară. Facultatea dispune de numeroase instrumente muzicale noi. De asemenea, studenții cu merite artistice deosebite și implicați în viața culturală a comunității au ocazia să participe la turnee în străinătate.
Studenții au posibilitatea să studieze timp de un semestru sau chiar un an întreg, în cadrul mobilităților Erasmus, la una dintre cele 20 de universități partenere din Europa, din țări precum: Spania, Portugalia, Franța, Germania etc.

01

SUSȚINEM PERFORMANȚA

Universitatea Transilvania din Brașov le oferă studenților 10 tipuri de burse. Studenții cu rezultate academice remarcabile și tinerii implicați în viața comunității primesc burse din partea Universității – „Bursa de excelență a Universității Transilvania din Brașov”, în valoare de 3.000 de lei și „Bursa internship student-campus”.
Sunt premiați și stimulați șefii de promoție ai liceelor din județ, care devin studenții noștri; sunt premiați șefii de promoție ai programelor noastre de licență; sunt susținuți și încurajați studenții cu dificultăți materiale și cu performanțe deosebite.
Facultatea de Muzică a dezvoltat puternice colaborări cu toate instituțiile de cultură din Brașov, oferind astfel studenților merituoși posibilitatea de a câștiga experiență și de a-și face practica în următoarele instituții: Opera Brașov, Filarmonica Brașov, Liceul Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea” din Brașov, Școala Populară de Arte din Brașov etc.
Studenții merituoși sunt sprijiniți să participe la competiții naționale și internaționale în domeniu iar formațiile facultății organizează turnee în străinătate în vederea promovării muzicii românești.
În centrul nostru universitar există două mari complexuri studențești – 13 cămine, însumând 4.200 de locuri de cazare (185 - 315 lei/lună).
Fiecare complex dispune de o cantină-restaurant. Bazele sportive (teren de fotbal cu nocturnă, 4 săli de sport) sunt deschise în permanență studenților.

02

 

OFERTA / ACTIVITĂȚI

• Producție muzicală didactică şi terapeutică
• Înregistrări audio şi video ale concertelor facultății
• Cercetări de psihologie şi fiziologie muzicală
• Cercetări privind educația muzicală
• Valorificarea, în creație și cercetarea muzicologică, a culegerilor de folclor realizate